dilluns, 9 de desembre del 2013

El conte va prenent forma

Aquesta és l'escaleta del conte que s'ha escrit de forma col·laborativa entre les dues calsses de 4t. A partir d'aquesta estructura, amb les propostes del Poire Vallvé compositor de la cantata, caldrà encara acabar d'estructurar el conte i desenvolupar les lletres de les cançons:


ESQUEMA DE LA CANTATA

Hi havia una vegada un pagès que volia vendre el seu hort, les fruites van sentir el pagès i es van quedar amb la boca oberta.

Les fruites expliquen als animals que viuen a l’hort que el pagès se’l vol vendre.

Es reuneixen tots, els animals i les fruites, en un tronc d’arbre (la casa de les reunions).

El talp (que és el més savi) els orienta i els diu que per a trobar la solució el pagès hauria de beure de la font màgica. Per arribar-hi ha de passar tres proves:

- Han de portar un trosset del nucli de la Terra.
- Tres ous de cargol
- La mel més dolça que fa l’abella reina.

Quan ja han aconseguit la font màgica i el pagès en beu, té un malson (somia que és en el seu hort construït hi ha soroll, pol·lució,...) i després té un somni (en el somni recorda que quan era petit jugava a l’hort i s’ho passava molt bé, menjava les fruites dolces,...).

Finalment el pagès decideix no vendre cap tros del seu hort i les fruites per mostrar-li el seu agraïment pensen alguna cosa per a què el pagès guanyi més diners.